torstai 5. heinäkuuta 2018

PREVEZAN LAHDELLE
Päätettiin katsastaa Preveza ja sen lahdella sijaitseva Vonitsan pikku kylä.
Yllättävän erilaiset maisemat ihastuttivat meitä, aivan kuin olisimme järvellä Suomessa. Alavaa maastoa, vihreää mäntymetsää, lehmiä pellolla ja vesi sameaa mutapohjaista ja lämmintä 26 astetta.
Vonitsa oli uinuva kylä, jossa oli vain kourallinen turisteja. Ankkuripaikaltamme seurasimme kuinka lehmät tuotiin aamulla pellolle ja aurinkon laskiessa vietiin nätissä rivissä takaisin tien vierustaa navettaan.
Kapun synttäreitä vietettiin rantaravintolassa syöden herkullista kreikkalaista päivällistä.



Aito pesusieni meressä

Vietettiin aikaa Prevetsan lahdella kajaakilla meloen ja uiden.
Käyttöveden loppuminen pakotti meidät menemään laituriin Prevezassa. Kovan virran takia emme onnistuneet rantautumaan Välimeren tyyliin peruttaen, mutta keula edellä peräankkurilla pystyimme pitämään tarpeeksi vauhtia, joten tällä taktiikalla onnistuimme jälleen hienosti.
Yksi yö kaupungin laiturissa oli kivaa vaihtelua, mutta jo aamulla teki mieli päästä omaan rauhaan ankkurilahteen.

Pyykkipäivä kaupungin vilinässä

ORMOS VARKON lahdessa vietimme muutaman yön ennen kuin ruokatäydennys vei meidät takaisin Nidrin edustalle.
Sää on ollut aurinkoista ja lämpömittari hipoo 30 astetta. Ei ollut yllätys, että luvassa oli ukkosta. Kunnon myräkkä Prevezan lahdella irrotti yöllä naapuri veneen ankkurin pohjasta ja katsoimme ikkunasta pimeässä yössä ohi kiitävää venettä, jonka kannella seisoi ällistyneen näköinen mies. Läheltä meni. Seuraavan myräkän menimme ottamaan vastaa Ithakan Vathiin.
JUHANNUS purjehdus oli vauhdikas KASTOKSEN saareen. Saimme olla aivan keskenämme upeassa lahdessa, jossa oli kirkasta kirkkaampi vesi ja upeat vuoristomaisemat.

Juhannuksen eväät







Luvassa oli kovaa tuulta, joten palasimme jo tutuksi tulleeseen suojasatamaan Ithakan Vathiin.







Vielä oli näkemättä Ithakan ja Kefaloonian pohjoiset lahdet. Joissakin lahdissa saimme olla aivan yksin ja toisissa charter purjehtijat valloittivat jokaisen vapaan neliön. Usein illansuussa veneet kuitenkin lähtivät satamiinsa yöksi ja jäljelle jäi vain muutama  meidän lisäksi.

Oliivipuutarha Ithakassa

Ithaka Ay Nikolaous

Frikesiin mennessä tienvarressa pienoiskappeli hienolla paikalla
Kefalonian Palaiokaravo:ssa jollailemassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti