keskiviikko 26. syyskuuta 2018

ARGOLIKOKSEN LAHTI

Fokianaksen kaunissa luonnonlahdessa saimme veneen pohjaan parven pikkukaloja, jotka seurasivat mukanamme monta mailia. Kovasta vauhdista huolimatta nämä samaiset kalat pysyivät vaan mukana mikä kummastutti meitä. Pystyivätkö ne todella uimaan samaa vauhtia kuin me purjehdimme vai olivatko jotenkin tarrautuneet pohjaan?
Ikäväksemme huomasimme että kalat alkoivat hyökkäillä parvena kimppuumme, kun laskeuduimme veneen kyljessä olevia uimaportaita mereen uimaan. Ne "ajoivat" meidät aina pois veneen vierastä ja kun tulimme takaisin uimaportaille kalat tulivat akressiivisesti kohti meitä. Helle oli kova ja mieli teki pulahtaa uimaan tuon tuosta, mutta kalojen hyökkäysten takia uimista alkoi harventaa. Päätimme, että pyydystämme ne pois, sillä ei niitä niin paljon ollut. Haaviksi kelpasi hyttysverkko, painoksi vanha paistinpannu ja syötiksi leipäpala, joka oli sidottu paistinpannun varteen. Jonkun aikaa "kalastettuamme" saimme yhden uteliaan pyydykseen. Seuraavana päivänä parvea ei enää ollut kiusanamme. Sitä sitten aprikoimaan että oliko se ollut johtaja kala joka jäi ansaamme ja muut luovutti vai olivatko ehkä kuteneet jotenkin veneen pohjaan ja siksi puolustaneet kutua meidän uidessa lähellä ja nyt vastasyntyneet lähtivät omille teilleen.

Kalapyydys

Verkot on laskettu
Saalis suoraan paistinpannulla

Ermionissa olimme lahdessa ankkurissa ja peräankkurilla kiinni kaupungin laiturissa. Mitään maksua ei kerätty tästä yhdestä yöstä ja vesikin saatiin ilmaiseksi, kun naapurin jäljiltä vesi oli avattuna.

Perämoottorin korjausta 
Ermionin satamassa
Koiladian lahti on suojainen ja moni veneilijä olikin jättänyt veneensä ankkuriin ja lähtenyt itse pois. Rauhallinen pikku kylä muutamine turisteineen. Mukava löytö oli kadun varrella oleva kaappi, mihin veneilijät olivat jättäneet kirjojaan. Iso kassillinen luettuja kirjoja kaappiin ja ainakin yhtä iso täydennys veneeseen tulevien syysiltojen ratoksi.
Ruokaostoksia tehdessä täytyi kiertää monta pientä kauppaa, sillä yhdestä sai leipää (paitsi kapulle ei Kreikasta saa muuta kuin kuivia leipäviipaleita), yhdestä vihannekset ja hedelmät, yhdestä kalaa tai lihat ja pienestä marketista voit juustot ym.
Koiladiassa on myös hyvä telakka mahdolliseksi talvipaikaksi ehkä tulevina vuosina.


Kivikautinen Neolittiseltä ajalta oleva asuttu luola

Khaidhari on suojainen, mutta syvä lahti mihin ei montaa venettä mahdu. Kaunis paikka vuorten välissä.Tolo:n hienoa uimarantaa

Ennen Idhraa yövyimme Dhokosin pohjoispuolella Ormos Skindosin lahdessa.
Länsipuolella Idhran saarta on monta pientä lahtea ja uskomattoman kirkas vesi snorklata. Merivesikin vielä syyskuun loppupuolella on 23.5 astetta.
Tuolit oliivipuissa odottamassa poimioita

Oli tulossa kunnon syysmyrsky, jota pakoon meneimme Porto Helin lahteen. Pikkuhiljaa iso lahti täyttyi muistakin suojaa hakevista veneistä ja varmaan satakunta venettä killui lahdella.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti